Voetreflexologie cursus

Voetreflexologie is een vaardigheid/wetenschap die uitgaat van het principe dat er zich gebieden (ofwel voetreflexpunten) in de voeten bevinden die verbonden zijn met alle lichaamsorganen. In de Verenigde Staten en in Europa is onderzoek gedaan naar deze relatie tussen drukpunten en organen. Voetreflexologie is zo oud als de mensheid zelf. Voetreflexologie behoort tot de eeuwenoude medische tradities in Egypte, Griekenland, India en China en wordt daar toegepast om mensen gezond te houden of hun gezondheid te bevorderen.

Ook is met voetreflexologie disbalans in het lichaam te beÔnvloeden. Verder activeert voetreflexologie energiebanen in het lichaam en heft het blokkades op. Door het opheffen van blokkades vindt een betere doorstroming van energie en levenskracht in het hele lichaam plaats. Tenslotte kan het masseren van bepaalde punten op de voeten ontspannend en verlichtend werken.

Er zijn grote aantallen zenuwuiteinden in de voeten (denk aan de gevoeligheid voor kietelen onder de voeten). Via deze zenuwuiteinden kan een voetreflexzone massage veel invloed hebben op heel het lichaam. Een voetreflexzone massage activeert energiebanen in het lichaam en heft blokkades op. Gevolg is een betere doorstroming in heel het lichaam. De oliŽn die we gebruiken zijn heilzaam en ondersteunen dit effect.

De cursus laat je stil staan bij jezelf. Het is moeilijk om vanuit jezelf die keuzes te maken die bij je passen door de veelheid aan mogelijkheden in ons leven. Meegaan met de hectiek van alle dag is zo gemakkelijk en tijd maken voor bezinning kost vaak moeite. Door met voetreflexologie bezig te gaan ga je meer van binnenuit jezelf ontdekken. Voelen welke reacties de massage bij jou oproepen en welke lichaamsdelen aandacht nodig hebben.

Daarom zal deelnemen aan de cursus in eerste instantie een ontdekkingsreis naar jezelf zijn. Je kunt alleen anderen op weg helpen wanneer jezelf hebt ondervonden wat de massage met je doet. En ik wil je daar graag bij begeleiden en ondersteunen.

Bij de cursus zal op massagetafels geoefend worden. Er is voldoende ruimte voor het oefenen met de aangeboden technieken en voor het uitwisselen van ervaringen. Als je de Voetreflexologie cursus met goed gevolg hebt afgerond ontvang je een certificaat.

Start: 24 maart 2024

Duur: 7 zondagochtenden van 09.00 - 12.30 uur

Data 2024:
24 maart
  7 april
21 april
26 mei
  9 juni
23 juni
30 juni (examen)

De cursus biedt plaats aan maximaal 8 personen.
Alle inschrijvingen vinden plaats op volgorde van binnenkomst.

Cursusgeld: € 400,-, incl. cursusboek.
Het cursusgeld is inclusief BTW.
Betaling: contant, te voldoen op 24 maart.

Docent:
Christa Lut-Nijman
Tel. 0481-372106 / 06-43848093
e-mail: christa@indaloyogacentrum.nl

Locatie:
Indalo Yogacentrum
Aureus 93
6661 SG ELST (Westeraam)

Tel. 0481-372106 of 06-43848093
Email : christa@indaloyogacentrum.nl

Trein: 10 min. lopen vanaf station Elst
Bus: 5 min. lopen lijn 331 vanaf Arnhem, halte Morgenster


Ga naar inschrijfformulier voorjaar 2024 of terug naar begin.