Ayurvedische drukpunt
    massage (marma's)

De geschiedenis van Ayurveda

De geschiedenis van de Indiase geneeskunde dateert uit de Vedische periode, die ongeveer 5000 jaar voor Christus begon. Ayurvede is een woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk 'kennis van het leven'. Deze kennis beslaat niet alleen het lichamelijke maar ook het geestelijke aspect. Ayurveda is een holistische behandel-/geneeswijze. Massages worden in de ayurvedische traditie even onmisbaar voor gezondheid en schoonheid beschouwd als juiste voeding en andere levensgewoonten.

De essentie van ayurveda berust op de leer van de vijf elementen, waaruit ook het lichaam bestaat: ether, lucht, vuur, water en aarde. Het uitgangspunt van de ayurveda is de constitutie waarmee de mens is geboren. Daaruit ontstaan verschillende typen, dosha's genaamd, of een combinatie hiervan. De drie hoofdtypen zijn vata (element ether/lucht), kapha (element water/aarde) en pitta (element vuur/water).

Gezondheid volgens ayurveda bereik en behoud je door het contact te herstellen met je innerlijk door middel van:
- yoga
- meditatie
- massage
- juiste voeding
- positieve gedachten
- innerlijk geluk
- spiritualiteit ontwikkelen

Ayurvedische massage

Met behulp van onze handen (die in de yoga gezien worden als de werktuigen van het hart) volgen we de natuurlijke lijnen van het lichaam. Daarbij worden waargenomen spanningen niet zoals in de westerse massages naar het hart, maar naar buiten toe afgevoerd. Het ervaren van meer rust en ruimte zijn het gevolg hiervan.

Tijdens een ayurvedische massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van de energiepunten (marma's) en energiekanalen (nadis) in het lichaam. Marma's zijn vitale energiepunten enigzins vergelijkbaar met de acupressuurpunten. Door druk uit te oefenen op deze vitale energiepunten, reinigt, harmoniseert en voedt het lichaam zich tot in het diepst van de cel. In de marma punten zitten vaak psychische klachten opgesloten die door middel van massage 'aangeraakt' kunnen worden om losgemaakt te worden en te verwijderen.

Ayurvedische massage, voor wie?

Het zou voor iedereen van baby tot ouderen goed zijn om regelmatig een massage te ondergaan om volledig fysiek en mentaal te ontspannen. Op deze manier behoud je beter je energie voor de vele dagelijkse activiteiten en voorkom je uitputting.

Wat is het effect van een ayurvedische massage?

Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam en de emotionele toestand. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar er stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Regelmatige massage
- voorkomt huidziekten zoals eczeem etc.
- bevordert uithoudingsvermogen, geduld, zelfvertrouwen, verdraagzaamheid, scherpzinnigheid, intelligentie en lichamelijke schoonheid

Ayurvedische massage wordt toegepast bij:
- zenuwzwakte
- hoofdpijn
- slapeloosheid
- jicht
- zwaarlijvigheid
- artritis
- onregelmatige bloeddruk
- astma
- mentale ziektes

Door massage neemt de hoeveelheid witte bloedlichaampjes en antistoffen toe, waardoor weerstand tegen virussen en ziekten als gevolg van infecties toeneemt. Het afweersysteem van het lichaam wordt ondersteund en de immuniteit wordt versterkt.

Er wordt gebruik gemaakt van verwarmde natuurlijke basisolie aangevuld met etherische oliën.

Tarieven
Algehele lichaamsmassage (120 min) € 100,-
Bekken, achterkant benen en rug (90 min) € 80,-
Bekken, achter- en voorkant benen (60 min) € 60,-
Rug, schouders en armen (60 min) € 60,-

Voorafgaand aan een massage vindt een intake plaats.
Uiteraard kan een massage aan uw wensen worden aangepast.
Massage op afspraak.


Masseur: Christa Lut-Nijman

Na een massage is het beter om het rustig aan te doen, veel water te drinken om de afvalstoffen sneller af te voeren.

Cadeautip!
U kunt een cadeaubon bij ons kopen voor een deelmassage of algehele massage.


Ga terug naar begin